Afbeelding
Erik Eenkhoorn

Improvisaties op verzoek door Martin Mans

Algemeen

GENEMUIDEN - Organist Martin Mans speelt dinsdag 6 juli op het Zwier van Dijkorgel in de Grote kerk in Genemuiden. Ongeveer de helft van het programma staat nog open en wordt gevuld met psalmen en gezangen die het publiek kan aandragen. Mans gaat daarop improviseren.

Zelf brengt de organist een improvisatie over psalm 98. Ter afwisseling klinken stukken van Bach, Hegarty, Elgar, en Lai.

Als gevolg van de verruimingen is het, net als bij het vorige concert, weer mogelijk om dit concert bij te wonen. “Het voelde gewoon weer goed, zoveel bezoekers bij het orgelconcert”, blikt het comité terug op het vorige concert. “Na maanden van livestream vanuit een leeg kerkgebouw, schoven afgelopen concert muziekliefhebbers weer in de banken om het Zwier van Dijkorgel in Genemuiden te beluisteren.”

“U kunt plaatsen reserveren via het emailadres reservering@orgelcomitegenemuiden.nl met opgaaf van u naam en telefoonnummer en aantal personen”, laat het comité weten.

De toegang tot het concert is gratis. Bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de gemaakte kosten. Mensen kunnen een voorproefje nemen van de muziek die wordt gespeeld met deze link: https://youtu.be/U-XxnHlRGpE. Het volgende concert door Gerben Budding uit Gouda is op dinsdag 6 september.

Enrico Kolk