Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Meiden Olympia ‘28 MO15-1 pakken vijfde plek op NK Noord-Nederland

Sport

STEENWIJK/HASSELT - De meiden van Olympia ’28 MO15-1 hebben afgelopen weekeinde een uitstekende prestatie geleverd op het NK van Noord-Nederland in Steenwijk. De ploeg die uitkomt in de eerste klasse deed het uitstekend en eindigde op een zeer verdienstelijke vijfde plek.

Eigenlijk zou het team van Olympia ’28 helemaal niet meedoen aan het toernooi. “Vooraf moet je een toernooi spelen waarbij je je kunt kwalificeren. Daar hebben we niet aan meegedaan. Er had zich echter een team teruggetrokken. Toen hebben ze rondgekeken in de regio en zijn ze bij ons team uitgekomen. Vorig jaar hebben we de beker gewonnen en zijn we kampioen geworden. Op basis van deze prestaties zijn we uitgenodigd”, aldus trainer Ger van den Berg. Samen met Dunja de Bruin verzorgt hij de trainingen bij het jeugdteam.


Olympia ‘28.

Het NK van Noord-Nederland vond plaats op de velden van d’Olde Veste’54 in Steenwijk. De deelnemende zestien clubs werden verdeeld over vier poules van ieder vier ploegen. In de poule eindigde de ploeg van Olympia ‘28 als tweede na twee zeges en één verliespartij. Dat bezorgde de ploeg uit Hasselt een plek in de categorie 2. Daarin speelden alle nummers twee om de plekken vijf tot en met acht. Olympia mocht zich de winnaar noemen van deze categorie en pakte daarmee de vijfde plaats. Eerst werd Oranje Nassau verslagen. Daarna werd Voorwaarts aan de kant gezet. Dat gebeurde na een bloedstollende penaltyserie. “We zijn kampioen geworden van categorie 2. We hebben het echt heel goed gedaan. Ze hebben er echt alles uitgehaald. Deze vijfde plek was de max. We zijn een eersteklasser. Op dit toernooi speelden heel veel hoofdklassers. We hebben echt een megaprestatie neergezet.”

Gedrevenheid

Wat is het geheim van dit meidenteam? “Er is geen geheim. De meiden hebben gewoon alles voor elkaar over. Er is altijd een hoge trainingsopkomst. In dit team zit een enorme gedrevenheid”, aldus Van den Berg, die heel blij is dat zijn team dit toernooi in coronatijd heeft kunnen meepakken. “De organisatie was er al lange tijd mee bezig. Lange tijd was er onduidelijkheid, maar op het laatste moment is het toch mooi doorgegaan. Daar hebben we veel geluk mee gehad. Het was ook prachtig dat er publiek bij mocht zijn. De ouders snakten er naar om naar hun kinderen te kunnen kijken. Het was zo mooi om die ouders langs de kant te zien met al die Hasselter vlaggen. Dit was voor ons echt een fantastische seizoensafsluiting.” 

MO17

Volgend seizoen schuift het team, inclusief de twee trainers, door naar MO17. “De meiden hadden nog een jaar bij MO15 mogen spelen, maar dit is een stapje hoger. Het is belangrijk dat ze de uitdaging houden en zichzelf kunnen verbeteren. We hopen dat deze dames door kunnen groeien naar het eerste vrouwenteam. Met het eerste elftal willen we in 2028 in de derde klasse gaan spelen. Daarvoor moeten we twee keer promoveren. Ik denk dat dat zeker gaat lukken gezien de talenten die eraan zitten te komen”, besluit Van den Berg.

Gerard Meijeringh