Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Na 40 jaar onderwijs zit het erop voor Henk Kok

Algemeen

HASSELT - Openbare basisschool De Toermalijn nam gisteren afscheid van directeur Henk Kok. Die heeft 40 jaar in het onderwijs gewerkt. “In april mocht hij al met pensioen, maar hem was gevraagd om het schooljaar af te maken”, vertelt meester Jeroen Palsma.

De kinderen namen donderdag feestelijk afscheid van Kok. Dat gebeurde met een circusdag. “De kinderen konden in de ochtend verschillende circusonderdelen oefenen. Ze konden o.a. kennismaken met koorddansen, jongleren, acrobatiek, trapeze en dergelijke. In de middag konden kinderen hun onderdeel kiezen waar ze een act voor gingen instuderen. Onder begeleiding van de leerkrachten en stagiaires werd de act ingestudeerd en later op de middag opgevoerd in een echte circusvoorstelling.”

Een circusdirecteur, een leerling uit groep 2, mocht de verschillende circusacts aan elkaar praten. Na al het spektakel was er nog een verrassingsact. Henk Kok, verkleed als clown van de Toermalijn, die goocheltrucs liet zien aan de kinderen. “De gehele voorstelling was helaas niet voor de ouders live te zien, maar door middel van een livestream konden de ouders de voorstelling wel meebeleven.”

In Hasselt zijn de twee openbare basisscholen, De Hazelhorst en de Trekschuit, 15 jaar geleden samengegaan in basisschool De Toermalijn. Kok is deze 15 jaar de directeur geweest van de Toermalijn. Afgelopen schooljaar was hij clusterdirecteur van De Toermalijn en OBS De Vogelaar in Genemuiden. In de afgelopen jaren is hij ook directeur geweest van meerdere basisscholen van Stichting Op Kop.

Afbeelding

Enrico Kolk