Onder meer de voedselbank zit in het pand van De Trekschuit.
Onder meer de voedselbank zit in het pand van De Trekschuit. Archieffoto: Gerrit Slurink

‘Oude gebouw van De Trekschuit uitermate geschikt om te wonen’

Algemeen

HASSELT - Het voormalige schoolgebouw van de openbare basisschool De Trekschuit is volgens het college ‘uitermate geschikt’ om in te wonen. Het gebouw wordt nu nog gebruikt door onder andere de voedselbank en de Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland (SAWZ), maar daar gaat verandering in komen. 

De gemeente wil de locatie namelijk gaan verkopen. De kopende partij moet dan in in ieder geval de gewenste huisvesting van Stichting JP van den Bent voor hun cliënten uit Hasselt realiseren, schrijft wethouder Gerrit Knol aan de gemeenteraad. 

De plannen van de JP van den Bentstichting bestaan uit zestien sociale huurappartementen. Huurders daarvan kunnen dan begeleid wonen.

De ruimte die overblijft na de bouw van de huurappartementen, mag de kopende partij dan gebruiken naar eigen inzicht. Tenminste, als er maar mensen gaan wonen. De gemeente geeft als voorstel mee dat de koper de rest van de ruimte inricht met woningen en/of appartementen voor de verkoop. 

Wanneer de plannen uitgevoerd worden, is nog niet bekend. In juni 2017 wees de gemeenteraad het gebouw al aan als geschikt om te gaan herontwikkelen. Twee jaar daarvoor trok de voedselbank in de voormalige basisschool.

Enrico Kolk