Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jenny Hilboezen collecteert al 25 jaar voor de Maag Lever Darm Stichting

Algemeen

HASSELT - Jenny Hilboezen collecteerde onlangs voor de vijfentwintigste keer voor de Maag Lever Darm Stichting. De mede-organisator van de collecte werd daarom verrast met een boeket bloemen. 

In de week van 21 tot en met 26 juni gingen ruim 8.000 collectanten door het hele land langs de deuren voor de Maag Lever Darm Stichting. “In Hasselt werden de collectanten enthousiast ontvangen door de inwoners”, weet het organiserend comité. 

Vijftig collectanten uit Hasselt gingen de straat op in hun eigen woonplaats om geld in te zamelen voor de stichting. Mensen konden, in tegenstelling tot vorig jaar, contant geld geven. Ook konden zij doneren via een QR-code.

In totaal zorgden Hasselters voor een bedrag van 3.183,29 euro in de collectebus. “Dat gaat naar voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Iedere dag werken onderzoekers aan een oplossing voor de twee miljoen mensen in Nederland met een spijsverteringsziekte.”

In de onderzoeken richt de stichting zich op vroege opsporing van spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden. “Meer grip op de spijsvertering redt levens”, volgens de Maag Lever Darm Stichting.

Naast deze totale opbrengst werd er ook actief online gecollecteerd in Hasselt. Hiermee haalden de collecten een bedrag van ruim 700 euro extra op. “Als collecte-organisatoren bedanken we alle collectanten en de gulle gevers van harte”, aldus het comité.

Ook dit jaar waren er een aantal collectanten die al vele jaren collecteren voor de stichting. “Hierbij danken wij hen in het bijzonder voor de jarenlange inzet.”

Wie de collectant gemist heeft en alsnog wil doneren, kan dat doen via collectebus.mlds.nl. Volgend jaar is de collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting van 19 tot en met 25 juni. Aanmelden als vrijwilliger kan via: https://www.mlds.nl/over-ons/help-mee/collectevrijwilliger/.

Enrico Kolk