Afbeelding
Foto: Matthias van Bloemendaal

Urker organist verzorgt aftrap van zomerserie concerten op Knol-orgel

Algemeen

HASSELT - De orgelconcertcommissie van de Grote- of Stephanuskerk in Hasselt heeft voor deze zomer opnieuw een concertserie georganiseerd. Op zaterdagavond 10 juli komt organist Minne Veldman naar Hasselt om het eerste concert in deze concertserie te verzorgen.  

Minne Veldman is met zo’n 50 orgelconcerten per jaar een veelgevraagd concertorganist. Van zijn orgelspel verschenen diverse solo-cd’s, onder andere opgenomen in Hasselt. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder zijn leiding vanuit Kampen en Hasselt. Op internet (YouTube) zijn honderden video’s te vinden van zijn orgelspel. 

Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de EO en gaf hij concerten in Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Als kerkorganist is hij sinds 1994 actief, eerst in de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Naast zijn concerten geeft hij orgellessen, is hij werkzaam als organist bij diverse koren en schrijft hij orgel- en koormuziek.

Op 10 juli speelt Veldman een gevarieerd programma met werken van Asma, Händel, Bach, Karg-Elert, Guilmant en Lefébure-Wely en een tweetal psalmbewerkingen van zijn eigen hand. De kerk is open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. Het volledige programma is te vinden op de website.

In het vervolg van de concertserie verzorgen ook Rien Donkersloot (17 juli), Evan Bogerd (24 juli), Marco den Toom (14 augustus) en Gert van Hoef (21 augustus) een concert.

In verband met de coronamaatregelen is aanmelden vooraf gewenst. Mensen kunnen zich aanmelden via het opgaveformulier op www.vriendenvanhetknolorgel.nl. De entreeprijs voor dit concert is 10 euro per persoon. Bezoekers kunnen dit contant afgeven bij de ingang van de kerk. 

Kinderen en jongeren onder de 15 jaar mogen gratis naar binnen. De orgelconcertcommissie heet mensen van harte welkom bij de zomerserie concerten.

Enrico Kolk