Julian Hansman en Emmelien Smelt.
Julian Hansman en Emmelien Smelt. Foto: Aangeleverd

Smelt en Hansman clubkampioenen bij ZvZ

Sport

ZWARTSLUIS - Bij ZvZwartsluis werd afgelopen vrijdag gestreden om de clubtitels. Emmelien Smelt en Julian Hansman waren de snelste zwemmers en mogen zich de clubkampioenen van 2021 noemen.

Vorig jaar konden de Active Creations clubkampioenschappen niet door gaan. Inmiddels zijn de coronamaatregelen zo versoepeld, dat ZvZwartsluis het seizoen kon afsluiten met de clubkampioenschappen. 

Dit keer zwommen groot en klein, wedstrijdzwemmers en recreanten door elkaar. De jongste deelnemers zwommen één baan (25 meter); de oudere deelnemers zwommen twee banen (50 meter) schoolslag, rugcrawl en borstcrawl. De clubkampioenschappen eindigden met een estafette waar alle zwemmers aan meededen.

Aan het eind van de wedstrijd werden alle gezwommen tijden bij elkaar opgeteld. Voor de zwemmers met het minste aantal punten, die dus in hun leeftijdscategorie het snelste hadden gezwommen, stond er een mooie beker te wachten. 

Voor alle deelnemers was er een herinneringsmedaille en een oorkonde. Een mooie herinnering aan dit jaarlijks terugkerende evenement. 

Gerard Meijeringh