Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Rien Donkersloot geeft orgelconcert in kerk Hasselt

Algemeen

HASSELT - Organist Rien Donkersloot verzorgt komende zaterdagavond het tweede concert in de concertserie op het bekende Rudolph Knolorgel in de Grote- of Stephanuskerk. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk gaat een halfuur daarvoor open.

Rien Donkersloot (1985) studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten en behaalde zijn diploma cum laude. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek. Ook volgde hij orgelcursussen bij diverse gerenommeerde buitenlandse organisten. Donkersloot is organist van de St. Joriskerk in Amersfoort en van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Daarnaast heeft hij een uitgebreide concert- en lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider.

Donkersloot speelt zaterdagavond een gevarieerd programma met werken van Händel, Bach, Mendelssohn Bartholdy, Bijster, Duruflé en Ritter. Daarnaast verzorgt hij een improvisatie. Het volledige programma is te vinden op www.vriendenvanhetknolorgel.nl.

In verband met de coronamaatregelen is vooraf registreren gewenst. Mensen kunnen zich registreren via het opgaveformulier op de genoemde website. Registreren bij de ingang van de kerk is ook mogelijk. De entreeprijs voor dit concert is 10 euro per persoon. Dat bedrag kan contant worden voldaan bij de ingang van de kerk. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Enrico Kolk