Afbeelding
Foto: Gert Harm ten Bolscher/Twitter

Gedeputeerde nomineert Muiderheim voor een groenten- en fruitkratje

Algemeen

GENEMUIDEN - Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher nomineerde zorginstelling Muiderheim in Genemuiden vorige week voor het groenten- en fruitkratje uit de campagne Geef- Kleur-Door. Dat meldt hij op Twitter. 

“Groenten en fruit zijn gezond”, zegt de gedeputeerde. Met de nominatie wil hij ‘een teken van waardering’ voor de inzet van zorginstellingen voor hun cliënten tijdens de achterliggende corona-periode geven.

Afgelopen zaterdag was de start van de campagne. Die vond plaats in het dorpje Nederland. “Zaterdag 17 juli gaven we het startschot om heel Nederland in te kleuren met groenten en fruit. Dit deden we met de Geef-kleur-door-straat: een kleurrijke markt in het dorp Nederland waar alle bezoekers een tas met groenten en fruit konden vullen. Vanuit deze straat kleuren we het hele land in”, laat de organisatie achter de campagne weten.

Samen met de provincie Overijssel en lokale en landelijke partners nodigde de organisatie iedereen uit om naar de kleurrijke markt te komen. Ambassadeur en tv-chef Nadia Zerouali, de gedeputeerde van de provincie Overijssel, Gert Harm ten Bolscher en wethouder Trijn Jongman-Smit openden de dag, waarna iedereen een tasje met groenten en fruit kon vullen. “In vier uur tijd hebben we ruim 500 tasjes vol groenten en fruit uitgedeeld en we zijn nog maar net begonnen: vanaf nu kun je iemand nomineren om ook thuis een kist vol groenten en fruit te ontvangen. Zo kleuren we heel ons land in voor een gezonde en duurzame voedselomgeving.”

Iedereen kan mensen nomineren. Dat kan via de website van de organisatie, www.geefkleurdoor.nl

Enrico Kolk