Afbeelding
Dahlia

Dahliafestival in Vollenhove gaat wel door, zonder testen voor toegang

Algemeen

VOLLENHOVE - Het eerder aangekondigde Dahliafestival op zaterdag 28 augustus gaat voorlopig door. Het festival is een doorloopevenement en een vaccinatiebewijs of toegangstest aanleveren om toegang te krijgen tot het festival is dus niet nodig.

De gemeente Steenwijkerland verwacht dat met de huidige maatregelen het festival kan plaatsvinden en daarom gaan we door met het voorbereiden. Het festival zal daarmee het enige grote evenement zijn dat deze zomer plaatsvindt in de gemeente Steenwijkerland.

Voorzitter van de Vollenhoofse Vereniging voor Volksvermaken Han Knol: “Afgelopen weken heeft het bestuur van de V.V.V.V. regelmatig overleg gevoerd met de gemeente. Dit zijn positieve en constructieve overleggen geweest. De uitkomst van dit overleg is voor de corsoliefhebber erg positief. Aangezien het Dahliafestival een doorloopevenement is, kan deze zoals het nu lijkt doorgang vinden. Het plan voor het Dahliafestival is dusdanig aangepast dat het coronaproof georganiseerd kan worden.”
Vanwege de coronasituatie is het festival gebonden aan een maximaal aantal bezoekers. Het festival is daarom enkel toegankelijk met een corsoticket. Wie verzekerd wil zijn van toegang kan online lid worden van de V.V.V.V.. Ook zijn er online losse toegangstickets verkrijgbaar.

De losse kaartverkoop start in de tweede week van augustus en hierbij geldt op=op. Dit jaar zijn er geen kassa’s bij het parcours aanwezig, er zijn enkel online kaarten verkrijgbaar via de website van Corso Vollenhove.

Het Dahliafestival vindt plaats op zaterdag 28 augustus van 12.00 tot 20.00 uur. Voorafgaand aan het festival vindt er een alternatief Kindercorso plaats, dat begint om 10.00 uur. De kinderen zullen vanaf de eigen basisschool of een vooraf bekendgemaakte locatie starten. 

Op het Dahliafestival zijn 11 stilstaande corsowagens en dahliacreaties te zien. Ook zijn er dahlia kunstwerken van de jeugd te bewonderen. Door de vele terrassen, foodtrucks en horeca gelegenheden is er genoeg voor de inwendige mens te krijgen. Tussen de dahlia creaties is er entertainment zoals dweilorkesten, een optreden van bijvoorbeeld de Vollenhoofse fanfare, straattheater, danscentrum Artistique en nog veel meer.

Han Knol: ”De wagenbouwgroepen zijn al druk bezig met de bouw van de wagens en de dahlia’s beginnen al te bloeien. Dus wij zijn er klaar voor. Als organisatie hopen we dat iedereen zich aan de maatregelen houdt en we vragen om medewerking van alle aanwezigen en omwonenden. We hopen dat we er met zijn allen een mooi festival van kunnen maken.”

Enrico Kolk