Afbeelding
Foto: Gemeente Zwartewaterland

Vlag omhoog voor Metsemakers en Van der Breggen

Algemeen

HASSELT - Wethouder Gerrit Knol hees vandaag de vlag voor Koen Metsemakers en Anna van der Breggen, beiden Olympische medaillewinnaars en afkomstig uit Hasselt. “Namens onze gemeente feliciteer ik deze sporters van harte met hun geweldige prestaties”, aldus de wethouder.

Een aantal Nederlandse Olympische medaillewinnaars wordt vanavond in Scheveningen gehuldigd. Hierbij zijn ook Koen Metsemakers, die goud haalde bij roeien mannen dubbel-vier, en Anna van der Breggen, die brons won op de individuele tijdrit vrouwen. In aansluiting op de landelijke huldiging wappert sinds13.30 uur vandaag de Hasselter vlag bij het gemeentehuis in Hasselt.

Beide sporters hebben hun wortels in Hasselt en zijn, volgens de gemeente, nog steeds betrokken bij de Hasselter samenleving. Wethouder Knol: “Het is mooi om te zien hoe je met veel inzet en wilskracht tot grote prestaties kunt komen. In een tijd waarin gezondheid en leefstijl steeds belangrijker worden, hebben we met Van der Breggen en Metsemakers twee aansprekende voorbeelden.” 

Enrico Kolk