Afbeelding

IJsselmeervogels maatje te groot voor Sportclub Genemuiden

KRAGGENBURG - Sportclub Genemuiden heeft zaterdag met 1-4 verloren van IJsselmeervogels bij FC Kraggenburg. Op het veld was het verschil tussen een hoofdklasser en tweede divisionist goed te zien, maar toch keek Sportclub Genemuiden-trainer René van der Weij na afloop tevreden terug op het oefenduel. “We hebben zestig minuten goed meegedaan.”

Van der Weij koos in deze voorbereiding niet voor de gemakkelijkste weg. Met Staphorst en ACV (derde divisie) en IJsselmeervogels (tweede divisie) strikte Genemuiden drie zware tegenstanders in de oefencampagne. “Ik wil me meten met dit soort ploegen. Het is een graadmeter hoe je ervoor staat”, aldus Van der Weij.

Zoals gebruikelijk werd er ook dit keer in de voorbereiding weer gekozen voor een trainingskamp in Kraggenburg. Afgelopen vrijdag vertrok Sportclub Genemuiden naar Kraggenburg. Trainen op vrijdag en zaterdag dus een oefenduel op de fraaie grasmat van FC Kraggenburg tegen IJsselmeervogels. In de voorbereiding werd Sportclub Genemuiden geplaagd door personele problemen. Bij de eerste training brak de nieuwe aanwinst Thijs Dekker zijn middenvoetsbeentje. Daarna raakte Jur van Dalfsen geblesseerd aan zijn knie. Enkele weken geleden ging hij er weer doorheen. De middenvelder is zo’n negen maanden uitgeschakeld door een kruisbandblessure. Zaterdag deed Van der Weij geen beroep op Nick Buitink. “Hij kreeg een tikkie op de training. Ik neem geen enkel risico. Dit wordt een heel apart jaar. We moeten goed op elkaar passen en fit blijven”, aldus Van der Weij.

Sportclub Genemuiden had het vooral in de twintig minuten lastig tegen IJsselmeervogels. De tweede divisionist begon gretig en stond na een stief kwartier al op 0-2. Eerst was het Christos Ibrahim die in de 4e minuut de score opende. In de 14e minuut maakte Danny van den Meiracker er 0-2 van via een rake kopbal. Daarna kwam Sportclub Genemuiden er beter in. Dat leidde in de 30ste minuut tot een Genemuider treffer. Rens van Benthem schoot van dichtbij raak na een fout van keeper Jaimy Schaap. Vlak voor rust was er nog even een opstootje. De scheidsrechter loste het prima op door Kay Velda en Marciano van Leijenhorst elk voor vijf minuten weg te sturen.

In de 57ste minuut kreeg Sportclub Genemuiden een prima gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Na een fout achterin bij IJsselmeervogels kon Osama Ben Kaddour niet profiteren door een goede redding van keeper Jaimy Schaap. Daarna schakelde Genemuiden niet snel genoeg om. In eerste instantie werd een kansrijke situatie niet goed uitgespeeld door IJsselmeervogels. In tweede instantie was het wel raak door Mike van der Laar. Zo’n tien minuten later bracht Sportclub-trainer Van der Weij maar liefst zes wissels binnen de lijnen. Het spel van Genemuiden werd er daarna niet beter op. De ploeg kreeg in de 81ste minuut nog wel een goede kans. Sijmon Eenkhoorn trapt echter mis, waarna een schot van Kay Velda over het doel vloog. Drie minuten later maakte Danny van den Meiracker zijn tweede van de middag uit een fraaie aanval en bepaalde daarmee de eindstand op 1-4.