Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gert van Hoef verzorgt concert op Hasselter Knolorgel

Algemeen

HASSELT - Gert van Hoef verzorgt aanstaande zaterdag het laatste concert in de concertserie op het bekende Knolorgel van de Grote- of Stephanuskerk in Hasselt. 

Het concertprogramma voor 21 augustus is gevarieerd en bevat enerzijds improvisaties van Gert en bewerkingen van Jan Zwart, Willem Mudde en Klaas Jan Mulder over bekende geestelijke liederen en psalmen en anderzijds stukken van Bach, Händel, Lemmens en Hollins. “Dit orgelconcert is daarmee ook heel geschikt voor liefhebbers van orgelmuziek over bekende geestelijke liederen en psalmen”, volgens de organiserende orgelconcertcommissie.

Gert van Hoef (1994) begon op 13-jarige leeftijd met orgelspelen en vrijwel direct werd zijn talent zichtbaar. In juni 2008 begon hij met orgellessen. Een ruim half jaar later, in januari 2009, won hij het Interclassic Orgelconcours bij Johannes Orgelbouw in Ede in zijn leeftijd- en muziekcategorie. 

Vanaf 2010 studeerde Gert bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen die hem voorbereide op het conservatorium. Vanaf 2013 studeerde Gert hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

In 2015 won Gert het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis en in 2017 ronde hij zijn Bacherloropleiding in muziek (orgel) af met een eindexamen op het majestueuze Müllerorgel in de St. Bavo te Haarlem. 

De jury was onder de indruk en beloonde hem met 8,5 punten (uit 10). In 2018 rondde hij zijn conservatoriumopleiding af en behaalde hij zijn einddipploma. 

Sinds het prille begin van zijn orgelcarrière plaatst Van Hoef filmpjes van zijn orgelspel op Youtube. Mede daardoor geniet hij al jaren grote bekendheid en geeft hij inmiddels vele concerten in binnen- en buitenland. 

Het volledige programma voor dit concert en de andere concerten in de concertserie is te vinden op de website of de facebookpagina van het Rudolph Knolorgel. Op zaterdag 21 augustus is de kerk om 19.30 open en begint het concert om 20.00 uur.

Registreren

In verband met de coronamaatregelen is vooraf registreren gewenst. “U kunt u registreren via het opgaveformulier op www.vriendenvanhetknolorgel.nl. Uiteraard is registreren bij de ingang van de kerk ook mogelijk”, meldt de commissie. 

Entree

De entreeprijs voor dit concert is 10 euro per persoon. Dat bedrag kunnen bezoekers contant voldoen bij de ingang van de kerk. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. “De orgelconcertcommissie heet u van harte welkom.”

Sinds het begin van zijn orgelcarrière plaatst Van Hoef filmpjes op YouTube

Enrico Kolk