Het rode gedeelte is de bebouwde kom.
Het rode gedeelte is de bebouwde kom. Beeld: Gemeente Zwartewaterland

Bebouwde kom Genemuiden wordt stukje groter

Algemeen

GENEMUIDEN - De bebouwde kom van Genemuiden wordt een stukje groter. Met de uitbreiding van het industrieterrein, Zevenhont Zuid, krijgt Genemuiden te maken met een verlegde komgrens.

Vanwege de uitbreiding op het industrie, met de nieuwbouw van Vebe en een zonneweide die er 25 jaar mag liggen, komt er een extra rotonde op de Nieuwe Weg. “De bebouwde kom gaat naar verwachting in op het weggedeelte vanaf de rotonde richting het nieuwe bedrijventerrein”, legt een gemeentewoordvoerder uit. 

Het nieuwe bedrijventerrein gaat daarmee tot de bebouwde kom behoren. Dat geldt niet voor de Nieuwe Weg en de daarop aan te leggen rotonde, volgens de woordvoerder.
Of de maximumsnelheid op de Nieuwe Weg, eerder al verlaagd van 100 naar 80 kilometer per uur, op het stuk tussen de rotondes ook naar beneden gaat, is nog niet bekend.

Vanaf het bestaande industrieterrein, dat nu nog eindigt bij de fabriek van Betap, wordt de weg (De Blokmat) doorgetrokken naar het nieuwe gedeelte. Wel blijft er een weiland vrij tussen de twee fabrieken. Dat betekent dat het bestaande industrieterrein en Zevenhont Zuid niet helemaal op elkaar aansluiten.

Enrico Kolk