Stenendijk Hasselt.
Stenendijk Hasselt. Foto: Freddy Schinkel

Inloopbijeenkomst over versterking van Stenendijk

Algemeen

HASSELT - Waterschap Drents Overijsselse Delta en Dijkzone Alliantie Stenendijk (DAS) houden dinsdag 7 september een inloopbijeenkomst over het versterken van de Stenendijk in Hasselt. Die vindt plaats in het Teeuwland.

Tijdens deze avond kunnen belangstellenden vragen stellen over de plannen die ter inzage liggen. Inwoners en geïnteresseerden zijn welkom vanaf 19.00 uur. Tijdens de bijeenkomst worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen. Vanwege de beperkingen door corona is aanmelden vooraf noodzakelijk via wdodelta.nl/stenendijk

“De Stenendijk beschermt de omgeving tegen overstromingen vanuit het Zwartewater. De dijk is nog veilig, maar wel kwetsbaar”, volgens het waterschap. “Daarom wordt de Stenendijk versterkt door het inbrengen van een damwand. De daadwerkelijke uitvoering van de versterking staat gepland van juli 2022 tot eind december 2022. In september dit jaar start DAS al wel met restauratiewerkzaamheden aan de monumentale muur van de dijk.”

In het Projectplan Waterwet staat op welke manier het waterschap de Stenendijk wil versterken, zodat deze weer voldoet aan de wettelijke eisen die worden gesteld aan de dijken in Nederland. Naast dit Projectplan Waterwet liggen ook de ontheffing Wet Natuurbescherming en het m.e.r.-beoordelingsbesluit ter inzage (milieueffectrapportage). De documenten zijn online in te zien op zoek.officielebekendmakingen.nl en op afspraak in het provinciehuis, het gemeentehuis en het kantoor van het waterschap aan de Dr. Van Deenweg 186 in Zwolle.

Reageren kan vanaf donderdag 26 augustus tot en met donderdag 7 oktober. Vervolgens wordt, waar nodig, het Projectplan Waterwet aangepast op basis van binnengekomen zienswijzen en is het definitief. 

Meer informatie of aanmelden voor de nieuwsbrief: wdodelta.nl/stenendijk.

Enrico Kolk