Deze zebrapaden worden overbodig, volgens de gemeente.
Deze zebrapaden worden overbodig, volgens de gemeente. Foto: Enrico Kolk

Zebrapaden Simondsstraat verdwijnen omdat ‘functie vervalt’

Algemeen

GENEMUIDEN - De beide zebrapaden aan weerskanten van de Majoor Generaal Simondsstraat gaan weg. Volgens de gemeente wordt de functie van de paden, op de kruising met de Jan van Arkelstraat en de Prinses Julianastraat overbodig.

Volgende week starten de werkzaamheden aan de Jan van Arkelstraat. De weg krijgt een nieuwe inrichting. Op het kruispunt op de foto komt een zogeheten ‘kruispuntplateau’ oftewel: een drempel. “Hiermee wordt de aanrijsnelheid op dit kruispunt verlaagd”, volgens de gemeente.

En omdat dat het geval is, wordt de overzichtelijkheid en oversteekbaarheid van dit kruispunt vergroot, is de gedachte. “En hiermee komt de functie van de voetgangersoversteekplaatsen te vervallen”, schrijft de gemeente in een nieuw verkeersbesluit.

Die vindt dat er daarom geen redenen zijn om de voetgangersoversteekplaatsen te handhaven. Dus worden, met de herinrichting van de weg, ook de strepen van het wegdek gehaald. De gemeente heeft verschillende belangen afgewogen, maar kwam tot de conclusie dat met de verwijdering van de voetgangersoversteekplaatsen geen belangen worden geschaad.

De Jan van Arkelstraat gaat op 10 september dicht en blijft dan tot het einde van het jaar afgesloten.

Enrico Kolk