Afbeelding

DESZ en Olympia ’28 nipt onderuit

(door Gerard Meijeringh)

ZWARTEWATERLAND - DESZ heeft zaterdag een oefenwedstrijd bij Be Quick met 3-2 ’28 verloren. Olympia verloor nipt van FC Ommen.

In Zwolle speelden Be Quick ’28 en DESZ een enerverende eerste helft. In de 21ste minuut raakte Mika Esteie de paal. Drie minuten kwam Be Quick op een terechte voorsprong. DESZ deed al snel wat terug. Mika Esteie brachten de gasten uit Zwartsluis in de 32ste minuut langszij. Drie minuten later was er een Zwolse voorsprong door een rake kopbal. Vlak voor rust kwam DESZ weer terug. De ploeg sloeg in de omschakeling toe via een treffer van Esteie. Karlo Naberman stak Danny Moorman weg. Die legde de bal panklaar voor Esteie.

In de 52ste minuut kwam DESZ weer op achterstand. Dit keer konden de Sluzigers de schade niet meer repareren. De ploeg kreeg daar wel een uitgelezen kans voor, maar Moorman miste een strafschop in de 74ste minuut.

“Het was een goede wedstrijd, scherp en fel. We hebben verdiend verloren. We kwamen tekort op het middenveld tegen een goede tegenstander”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman, die verschillende spelers moest missen.

Olympia’28

Olympia deed vorige week weer mee aan het Tempelman Toernooi. De ploeg begon vorige week dinsdag met een 1-0 nederlaag tegen Nieuwleusen. In een wedstrijd met weinig kansen viel de enige treffer in dit duel in de 65ste minuut. Nieuwleusen was voor rust dreigender. In de tweede helft kwam Olympia er beter in. Beide ploegen waren gelijkwaardig, maar de beste kansen waren voor Olympia, maar de ploeg liet het scorend afweten.

Afgelopen zaterdag volgde een nieuwe 1-0 nederlaag. Dit keer was FC Ommen de tegenstander. In de 25ste minuut scoorde FC Ommen de 1-0. Ook in deze wedstrijd had Olympia moeite met het benutten van kansen.

Ondanks de drie nederlagen (FC Ommen, Nieuwleusen en DESZ) kijkt Olympia-trainer Hans Roeland toch tevreden terug. “Verdedigend staat het redelijk. We creëren wel wat, maar de trekker overhalen lukt nog niet. Als we de kansen gaan maken, komen we mentaal ook beter in de wedstrijd”, aldus Roeland.