Afbeelding
Foto: Gemeente Zwartewaterland

Auto’s moeten even gas inhouden voor nieuw fietspad

Algemeen

HASSELT/ZWARTSLUIS - De maximumsnelheid op de N331 tussen Hasselt en Zwartsluis is tijdelijk verlaagd naar 50 kilometer per uur. Dat komt door de aanleg van een betonnen fietspad langs de weg. Wethouder Maarten Slingerland gaf donderdag het startsein voor die aanleg.

“Het bestaande asfaltpad was verouderd en leverde gevaarlijke situaties op voor fietsers”, volgens de gemeente. Met de aanleg van het fietspad gaat een langgekoesterde wens in vervulling, zegt de wethouder. “Het is een recreatief pad met prachtig uitzicht op de uiterwaarden en het Zwarte Water. Onze bewoners en ook toeristen kunnen hier genieten van de mooie omgeving.”

Het nieuwe pad, met een breedte van drie meter, wordt aangelegd vanaf gemaal Kostverlorenzijl aan de Hasselterdijk tot gemaal Kloosterzijl aan De Velde. Het beton daarvoor werd aangebracht bij het officiële startschot van Slingerland. “Een betonverharding is een duurzame oplossing. Betonpaden hebben weinig onderhoud nodig en de levensduur is lang. Betonverhardingen zijn uitermate geschikt in een omgeving met een minder draagkrachtige ondergrond, zoals ook op deze locatie het geval is”, volgens de gemeente.

Nadat het beton is uitgehard, worden de bermen afgewerkt en ingezaaid. Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het nieuwe fietspad in oktober afgerond.

Enrico Kolk