Afbeelding
Foto: Shutterstock

Meepraten over zonnevelden en windmolens? Gemeente organiseert DuurzaamheidsTafels

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De gemeente wil verder in gesprek met inwoners en ondernemers over de opwek van duurzame energie. Zij worden uitgenodigd om deel te nemen aan de tweede ronde van de DuurzaamheidsTafels. De sessies vinden op drie avonden in september plaats. 

Tijdens deze DuurzaamheidsTafels is er onder andere aandacht voor de mogelijke zoekgebieden, ruimtelijke randvoorwaarden en lokaal eigendom. “Op deze manier krijgen we als gemeente een goed beeld van de voorkeuren en zorgen van inwoners en ondernemers voor het opwekken van energie uit zon en wind”, aldus wethouder Harrie Rietman.

Het afgelopen half jaar heeft de gemeente in totaal acht DuurzaamheidsTafels en een informatiebijeenkomst georganiseerd, waaraan ongeveer 200 inwoners en ondernemers deelnamen. “Tijdens de bijeenkomsten, maar ook in de vragenlijst, is de noodzaak voor duurzame energieopwekking en de mogelijkheden voor zonnevelden en windmolens besproken. Hieruit komt naar voren dat inwoners zich zorgen maken over de effecten van zonnevelden en windmolens voor hun leefomgeving en welzijn. Het belang van opwekken van duurzame energie wordt wel onderschreven, dus dat is heel positief en een goede basis om verder over van gedachten te wisselen”, vertelt Rietman.

Alle informatie die de gemeente heeft opgehaald wordt verwerkt in de totaalvisie die dit najaar wordt gepresenteerd aan de gemeenteraad. Deelnemers gaan met elkaar en met medewerkers van de gemeente in gesprek om ideeën uit te wisselen. Iedere deelnemer krijgt volop de ruimte om actief mee te praten. Om de deelnemers zoveel mogelijk te verspreiden kunnen mensen tijdens een sessie op drie momenten instromen: 19.00, 19.45 en 20.30 uur. De DuurzaamheidsTafels vinden plaats op: woensdag 15 september, maandag 20 september en dinsdag 21 september. Inwoners en ondernemers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar duurzaam@zwartewaterland.nl of bellen met 14 038. Belangrijk hierbij is dat mensen aangeven welke dag en op welk tijdstip zij wensen deel te nemen.

Enrico Kolk