Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Arend Beens winnaar zomercompetitie 2021 HSV Het Zwartewater Genemuiden.

Sport

GENEMUIDEN - Arend Beens is afgelopen zaterdag winnaar geworden van de zomercompetitie bij Hengelsportvereniging (HSV) Het Zwartewater Genemuiden. In de zesde en laatste wedstrijd wist hij zijn leidende positie in het klassement van de zomercompetitie te handhaven door als derde te eindigen.

Zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van de zomercompetitie op het programma. Ook deze wedstrijd werd aan het nieuwe wedstrijdparcours Bestevaer gehouden.

De hele week werd er gespeculeerd wie er vandoor zou gaan met de eretitel. Voorafgaand aan de laatste wedstrijd waren en nog twee kanshebbers voor de eindoverwinning: Arend Beens stond op 9 punten en Paul van der Ploeg op 10 punten na aftrek.

Bij het loten trok Arend Beens steknummer 19. Dit betekende een kopstek. Paul van de Ploeg lootte nummer 17.

Het eerste halfuur was de vis maar moeilijk tot aanbeten te verleiden. Het waren vooral zwartbekgondels die werden gevangen. Daarna kwam er een beetje stroom in het water en werden er ook voorns en brasems gevangen.

Naar ruim een halfuur vissen wist Van der Ploeg een brasem te vangen, waardoor hij de koppositie van Beens overnam. Daarna wist Van der Ploeg de vis niet aan de praat te houden. Door te wisselen van vaste stok en feeder wist hij wel een visje te vangen, maar niet continu. Gedurende de wedstrijd kwamen er geluiden vanaf de kopstek waar Beens zat. Hij haalde genoeg vis binnen, vooral kleine vissen

Na 3,5 uur vissen gaf de weegschaal bij Van der Ploeg 5360 gram aan en bij Arend 7370 gram. Van der Ploeg viste deze dag 6 punten en Beens 3 punten, waardoor Beens zich zomerkampioen mag noemen met 12 punten. Marcel van der Horst schreef de zesde wedstrijd op zijn naam met 10.000 gram. Theo van der Haar eindigde met 7.570 gram als tweede. Beens was de nummer drie. 

Met de goede resultaten in de laatste wedstrijd deed Ter Horst goede zaken. Hij eindigde als tweede in de zomercompetitie met veertien punten. Van der Ploeg kwam uit op plek drie met zestien punten.

Kijk voor de volledige uitslag op www.hsv-genemuiden.nl

Zaterdag 2 oktober wordt de jaarlijkse feedermarathon gevist aan het Zwarte Water bij Bestevaer.

Gerard Meijeringh