Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Weer Survivalrun Veno in the Wetlands op de tweede zaterdag van november

Sport

VOLLENHOVE - Na een jaar afwezigheid staat Vollenhove dit jaar op de tweede zaterdag van november gewoon weer in het teken van Survivalrun Veno in the Wetlands. Op 13 november verschijnen ongeveer duizend deelnemers aan de start.

“We weten natuurlijk nog niet precies wat de situatie in november zal zijn, maar we gaan er gezien de goede berichten vanuit dat de run gewoon door kan gaan. Daar zijn we echt heel blij mee. Hoewel het vorig jaar verstandig was de run af te gelasten, viel het ons erg zwaar. Ook de sporters hebben de run in Vollenhove, en alle andere runs in het land, erg gemist’, vertelt Frank Jansen, voorzitter van de Stichting Survivalrun Vollenhove (SSV).

Minder deelnemers

De organisatie heeft er wel voor gekozen om dit jaar minder sporters te laten deelnemen. Normaal gesproken verschijnen er vijftienhonderd deelnemers aan de start, dit jaar is er plek voor duizend. ‘Dit besluit hebben we al begin september moeten nemen, omdat de inschrijving toen al opende. Met minder deelnemers hebben we meer ruimte op de diverse locaties en kunnen we de starttijden beter verspreiden over de dag.’

Inschrijven

Een gevolg van minder deelnemers is dat de middellange afstand van 12 kilometer is geschrapt. Dit jaar staan alleen de 5 en de 8 kilometer op het programma. De inschrijving voor beide afstanden is al even geopend en de recreatieve categorieën zitten inmiddels vol. Vanaf 2 oktober komen er wellicht extra plekken beschikbaar voor de recreanten. Tot 2 oktober moet de organisatie namelijk nog plekken beschikbaar houden voor wedstrijddeelnemers. De plekken die over zijn, komen na deze datum beschikbaar voor recreatieve deelnemers.

Vrijwilligers

De survivalrun kan niet georganiseerd worden zonder de hulp van vrijwilligers. Ook dit jaar zijn er weer zo’n driehonderd vrijwilligers nodig. Er zijn verschillende taken, zoals het helpen bij het bouwen van hindernissen voorafgaand aan de run, het regelen van het verkeer tijdens de run of als jury bij een hindernis staan. 

Wil je ook je steentje bijdragen aan de survivalrun? Meld je dan aan als vrijwilliger door te mailen naar vrijwilligers@survivalrunvollenhove.nl.
Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website www.survivalrunvollenhove.nl.



Gerard Meijeringh