Afbeelding
notaris.nl

Notaris geeft in Teeuwland antwoord op vragen rondom erfenis

Algemeen

HASSELT - Steunpunt en Contactgroep Mantelzorg Zwartewaterland hebben notaris Tjeenk Willink uit Hasselt uitgenodigd. Hij spreekt op woensdagavond 13 oktober in het Teeuwland in Hasselt.

“Het is verstandig om bepaalde zaken bij leven goed te regelen”, vinden het steunpunt en de contactgroep. Met dat in het achterhoofd is de notaris uitgenodigd.

Hij gaat die avond in op veel vragen, zoals: Wie erft er als er geen testament is? Is een testament altijd nodig? Wanneer is een testament nodig en wie erft er dan? Wat is de erfenis voor de kinderen als een ouder is overleden? Kun je iemand onterven? 

Ook komen de vragen Wat is erfbelasting? Kun je kleinkinderen mee laten erven? Wanneer ben je wilsonbekwaam? Hoe gaat onder curatele stellen in zijn werk? aan de orde. “Deze zaken en vragen die u wellicht zelf heeft komen deze avond aan bod”, laat de organisatie weten.

Mantelzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom op woensdagavond 13 oktober in Teeuwland te Hasselt. De avond duurt van 19.15 tot 21.00 uur. Aanmelden vooraf is verplicht en kan tot 11 oktober bij l.ruitenberg@ijsselheem.nl of telefonisch 06-13014955.

Enrico Kolk