Afbeelding
Foto: Vitters Shipyards

Vitters krijgt opdracht voor bouw superjacht

Algemeen

ZWARTSLUIS - Tijdens de Monaco Yacht Show heeft Vitters het contract getekend voor de bouw van een 44 meter lang aluminium zeiljacht. Het gehele jacht, ontworpen door een Amerikaanse ontwerpstudio, wordt van A tot Z op de werf in Zwartsluis gebouwd.

De komende maanden gaan de engineers bij Vitters Shipyard aan slag om het project verder technisch uit te werken. Volgend jaar zomer start de fysieke bouw. De levering van het superjacht staat gepland voor de zomer van 2024. Over wie de eigenaar is en wat zo’n zeiljacht kost, zwijgt de jachtwerf.

“Deze nieuwe opdracht sluit mooi aan op het toch al comfortabele orderboek van werf”, aldus Bas Peute, manager sales & marketing van Vitters Shipyard. De werf legt momenteel de laatste hand aan een 56 meter lang modern zeiljacht, dat volgend voorjaar de werf verlaat. 

Daarnaast staat de 66 meter lange Anatta binnen. Dat zeiljacht leverde Vitters in 2011 af onder de naam Aglaia. “Zowel het interieur als het exterior van Anatta krijgt momenteel een complete facelift”, schrijft het bedrijf in een persbericht. Anatta verlaat de werf komende zomer als nieuw.
Tot slot startte Vitters afgelopen zomer met de bouw van een 59 meter lang klassiek gelijnd zeiljacht. De aluminium constructiewerkzaamheden van deze ‘wolf in schaapskleren’ zijn in volle gang. “Want naast de klassieke lijnen wordt het wel een heel snel jacht.”

Enrico Kolk