Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Veel PR’s en eremetaal voor ZvZwartsluis in Steenwijk

Sport

STEENWIJK - Vijftien zwemmers van ZvZwartsluis deden zaterdag mee aan deel 2 van de zevenkamp in Steenwijk. De zwemploeg uit Zwartsluis was goed voor zeventien persoonlijke records en een flinke vracht medailles.

Bij deze wedstrijd werden alleen de rugslag en schoolslag gezwommen. Er werd begonnen met een estafette. De ploeg van ZvZwartsluis, bestaande uit Salo Veld, Evan Bakker, Emmelien Smelt en Kim Schraa, behaalde een derde plaats bij de 4 keer 100 meter schoolslag.

Bij de dames behaalden Emmelien Smelt een eerste plaats en scoorde Hanna Bakker een bronzen medaille op de 50 meter rugslag. Rick Smelt en Arthur Alberts bemachtigden respectievelijk een gouden en een zilveren medaille bij de heren op deze afstand.
Bij de heren scoorden Arthur Alberts en Rick Smelt allebei een zilveren medaille op de 50 meter schoolslag, ook in hun eigen leeftijdsklasse.

Bij de jongste zwemmers was er goud voor Ilse Buit en zilver voor Vajèn Meekhof op de 25 meter rugslag. Op de 50 meter rugslag sleepte Wessel Poelman een zilveren medaille in de wacht en was er brons voor Rens Bakker.

ZvZwartsluis was ook succesvol op de schoolslag. Daar pakten Vajèn Meekhof en Ilse Buit allebei een gouden medaille op de 25 meter. Ruben Buit en Rens Bakker bemachtigden respectievelijk een eerste en een tweede plaats op de 50 meter schoolslag. Bij de 50 meter schoolslag voor dames waren er gouden medailles voor Emmelien Smelt, Kim Schraa en Juliëtte Jansen. In hun eigen leeftijdsklasse behaalden zij alle drie een eerste plaats.


Gerard Meijeringh