Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Biestemerk keert na twee jaar weer terug in het straatbeeld

Algemeen

GENEMUIDEN - Het voelt misschien al wel weer een beetje als vanouds. Terwijl de regen zachtjes naar beneden komt, begeven zich dinsdagmorgen de eerste bezoekers naar de Biestemerk. Na twee jaar wachten is die er weer.

Vorig jaar waren de straten van Genemuiden leeg, op de derde dinsdag van oktober. Voor het eerst in zo’n 170 jaar was er geen Biestemerk. De corona-omstandigheden lieten dat niet toe, besloot de gemeente in september. Maar dit jaar liep het anders. Lang vroegen mensen zich nog af of de jaarmarkt door zou gaan, maar enkele weken vantevoren kwam dan toch het bericht: de Biestemerk gaat door.

En zo vullen kramen en mensen dinsdag weer het straatbeeld van de tapijtstad. Waar eerdere edities soms gepaard gingen met veel zon, is het weer dit keer herfstig.

Dat mag de pret niet drukken. De kermis heeft een drukke dag en ook de marktkooplieden kunnen zich verzekeren van belangstelling voor deze Genemuidiger traditie. Hoewel de straten niet helemaal als vanouds gevuld zijn, het is ietsje rustiger op de markt, is sfeer desalniettemin wel als vanouds.
De Biestemerk is, ook na een ‘verloren’ editie, nog springlevend.

Enrico Kolk