Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hardloopclinic op weg naar de Oliebollenloop

Sport

HASSELT -  De jaarlijkse Oliebollenloop vanuit de Veldschuur staat vrijdag 31 december op het programma. Ter voorbereiding organiseert Trainingsgroep het Zwartewater een hardloopclinic waarin deelnemers wekelijks worden begeleid bij het trainen voor de 4 engelse mijl (6,4 km). Een mooie kans voor mensen die willen starten met hardlopen of deze sport weer op willen pakken.

In aanloop naar de Oliebollenloop krijgen deelnemers in de hardloopclinic professionele begeleiding, waardoor ze aan het eind van de clinic in staat zijn om de 4 Engelse mijlen hard te lopen.  De professionele begeleiding van THZ krijg de deelnemers elke woensdagavond bij de groepstrainingen. 

“Aan de hand van een trainingsschema, waarmee je geleidelijk aan je conditie gaat opbouwen, en looptechniekadviezen groei je naar de Oliebollenloop toe. Ook krijg je adviezen voor je individuele trainingen. Wat je daarbij nog meer nodig hebt naast een goed humeur, is een paar hardloopschoenen, sportieve kleding en verlichting voor de avondtrainingen”, zo laat Trainingsgroep het Zwartewater weten.

Deelnemers ontvangen een startbewijs voor de Oliebollenloop 2021 afstand 4 EM en kunnen daarna een maand gratis meetrainen met de THZ-loopgroep in 2022. De kosten voor deelname aan de clinic zijn 75 euro. De clinic duurt tot aan de start van de Oliebollenloop op 31 december. Bij voldoende deelname wordt gestart op woensdag 20 oktober om 19.15 uur bij het clubgebouw van Trainingsgroep het Zwartewater (Buiten de Enkpoort 17 in Hasselt). 

Stuur voor deelname een e-mail naar: lopen@trainingsgroephetzwartewater.nl. Kijk op www.trainingsgroephetzwartewater.nl voor meer info.

Gerard Meijeringh