Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuwe lichting taalvrijwilligers rondt training af

Algemeen

HASSELT – Een grote groep taalvrijwilligers is in de afgelopen vier weken opgeleid om taalcoach of taalondersteuner te worden in hun eigen omgeving. De cursus vond plaats in de bibliotheek in Hasselt. Vrijdag 8 oktober rondde de groep de training af.

“Er is interesse getoond vanuit Hasselt, Genemuiden, Zwartsluis, Staphorst en Rouveen”, schrijft de bibliotheek in een persbericht. “De veertien zeer gemotiveerde dames en heren leerden van hun trainer voor welke doelgroepen Taalpunten zijn bedoeld, welke achtergronden taalvragers kunnen hebben, hoe zij volwassenen hun woordenschat kunnen laten vergroten en op welke manieren zij deelnemers kunnen leren spreken, lezen en schrijven.”

Taalvragers kunnen overigens ook hun rekenvaardigheid en/of digitale vaardigheid verbeteren via het Taalpunt / de bibliotheek. De taallessen nemen een uur per week in beslag. Het Taalpunt heeft na de zomervakantie veel nieuwe taalvragers ingeschreven. Anderen zijn door de coronacrisis hun vaste taalvrijwilliger kwijt geraakt en willen ook graag weer aan de slag met een taalcoach. “Maatwerk en een goede klik tussen deelnemer en taalcoach is hierbij erg belangrijk”, schrijft de bibliotheek.
Naast de vaste taalpuntwerkzaamheden bieden taalvrijwilligers ondersteuning bij taalmorgens in bibliotheken en bij taalverhogingslessen van het ROC in de avonduren in Staphorst en Hasselt. Wie meer wil weten, kan contact opnemen met taalpuntdocent Elly Potgieter. Zij is te bereiken via e.potgieter@bibliotheekzwartewaterland.nl en 06-29232140.

Enrico Kolk