Het Mariaklooster.
Het Mariaklooster. Foto: Aangeleverd

Ontmoeting staat centraal in herstartende kloostergesprekken

Algemeen

HASSELT – Het oude Mariaklooster aan de Baangracht is vanaf 1 november de plaats voor kloostergesprekken. Die herstarten op die datum en staan open voor iedereen.

In het kloostergesprek staat een bepaalde tekst en thema centraal, waar een ieder op zijn of haar eigen manier op kan reageren. “Het gaat om het delen en ontmoeten van elkaar, het gaat niet om overtuigen of gelijk krijgen. We zijn allemaal op weg”, aldus de organisatie.

De organisatie, tevens initiatiefnemers bestaat uit Geke van de Wetering, bewoonster van het voormalige Mariaklooster, en Mink de Vries, van de Actuele Moderne Devotie Beweging.

Centraal deze avonden staat de ontmoeting. “Die iedereen op een eigen manier kan en mag ervaren”, aldus het tweetal. “Vanuit de eeuwenoude gastvrijheid van geloofsgemeenschappen is iedereen welkom. Wel of geen kerkelijke – of geloofsachtergrond maakt voor deelname aan deze kloostergesprekken geen verschil. Afstand en/of nabijheid bepaalt u zelf, gezien deze kwetsbare tijd.”

Er is ruimte om gewoon een keer een avond bij te wonen, zonder ergens aan vast te zitten. Het thema van de avond is ‘Jezelf hervinden’. Aanmelden kan tot en met 30 oktober via: kloosterhasselt@gmail.com. Toegang is gratis, maar er is wel een grens aan het aantal deelnemers. 

De kloosteravonden, tweewekelijks, beginnen om 18.30 uur met een eenvoudige maaltijd en eindigen om 21.00 uur. 

Enrico Kolk