De spoken voor de tocht.
De spoken voor de tocht. Foto: Aangeleverd

Jeugdsoos houdt opnieuw succesvolle spooktocht

Algemeen

ZWARTSLUIS - Jeugdsoos Esclusa organiseerde afgelopen vrijdag een spooktocht rondom het sportpark van DESZ. Met maar liefst 25 vrijwillige spoken konden de jongeren beginnen aan de tocht. “Het was een mooie avond en erg leuk om jongeren weer te zien tijdens deze avond”, zegt jongerenwerker Tom Kisjes.

De organisatie bestond uit vrijwilligers van Esclusa en stagiaires van het jongerenwerk. “De organisatie kan tevreden terug kijken op deze avond, 85 jongeren werden de stuipen op het lijf gejaagd” vult Kisjes aan. Er kwamen niet alleen jongeren uit Zwartsluis af op de tocht. “Ik vond het erg leuk om te horen dat jongeren uit Genemuiden, Hasselt en zelfs uit Belt Schutsloot deelnamen aan de spooktocht. Dat geeft ook aan hoe leuk deze tocht is.”

Het was de tweede editie van de spooktocht rondom het sportpark. Volgend jaar wil de organisatie een andere route proberen. “We willen de mogelijkheden bekijken om de route uit te breiden, de spooktocht moet een bekend fenomeen worden en daar willen wij hard aan werken”, aldus Noa Visscher, vrijwilliger van de soos.

De organisatie is zeer tevreden met de opkomst tijdens de eerste echte activiteit. “Het is altijd spannend om na zo’n lange periode voor het eerst weer iets te organiseren en met deze opkomst kijken we trots terug”, zegt Kisjes. “We zijn alle vrijwilligers ontzettend dankbaar dat zij in grote getalen (zie foto) gekomen zijn, ook willen wij DESZ bedanken voor het beschikbaar stellen van de accommodatie, op naar volgend jaar”, eindigt hij.

Wie op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen rondom Esclusa, kan dat doen via Facebook en Instagram: Jeugdsoos Esclusa Zwartsluis

Enrico Kolk