De jeugd in actie in d'Overtoom.
De jeugd in actie in d'Overtoom. Foto: Aangeleverd

Jeugd vermaakt zich bij Zwartewaterlandtoernooi

Sport

GENEMUIDEN - De tafeltennisverenigingen in Zwartewaterland hielden afgelopen zaterdag het Zwartewaterlandtoernooi voor de jeugd. De clubs kijken terug op een geslaagde morgen. “Het is zeker voor herhaling vatbaar”, aldus de organisatie.

De jeugd van Zwartewaterland stapte al vroeg in de auto of op de fiets om rond 9 uur in ‘d Overtoom in Genemuiden te zijn. Senior leden hadden de tafels, telborden en afscheidingen al klaar gezet, zodat er gelijk lekker gespeeld kon worden. 

Het toernooi was een initiatief van GTC, TTV Zwartsluis en TTV Hasselt en was bedoeld voor jeugd van de desbetreffende verenigingen die nog geen competitie hebben gespeeld. Voor sommige kinderen was het best een beetje spannend, maar naarmate de morgen vorderde verdween de spanning en genoot iedereen met volle teugen. 

“Acht kinderen deden mee en dat waren allemaal nieuwe jeugdleden. Zij speelden voor het eerst tegen kinderen buiten hun vereniging en konden proeven aan competitietafeltennis. Het was nog niet massaal, maar het is een goed beginnetje”, aldus Arno Withaar van GTC.

De acht kinderen werden verdeeld over twee poules. Iedereen speelde drie poulewedstrijden Daarnaast is er een finale afgewerkt. Als tussendoortje werd er nog even tegen de tafeltennis robot gespeeld. “Dit vind iedereen altijd erg leuk, maar er is haast niet van te winnen. Ter afsluiting was er een lekker bordje patat met een frikandel voor iedereen die mee gedaan had. Dit maakt alle verlies partijtjes altijd gelijk weer helemaal goed.”

Gerard Meijeringh