Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Eindelijk nieuw Feyenoord-sponsorbord bij Olympia’28

Sport

HASSELT - Een mooi moment zaterdag bij Olympia’28. Na zo’n 28 jaar heeft Olympia een nieuwe Feyenoord sponsorbord op het hoofdveld. Zaterdag gingen de donateurs bij het nieuwe bord op de foto.

Het zal zo rond 1993 geweest zijn dat Karel Lokhorst de sponsorzaken voor Olympia’28 in zijn portefeuille had. Hij had dan ook de verantwoording om zorg te dragen voor reclameborden langs het veld. Karel Lokhorst was echter ook een fervent Feyenoord- supporter. Dat is hij nog steeds, maar hij woont al jaren niet meer in Hasselt.

Met de toen alom bekende Olympia’28-speler Wilco Voulon, ook fanatiek Feyenoord aanhanger, kwam hij op het idee om een reclamebord met het Feyenoordlogo langs het hoofdveld te plaatsen. Vele Feyenoord-fans werden benaderd en in een mum van tijd was het geld voor het bord en was de sponsoring voor Olympia’28 geregeld.

Het bord staat er nu al zo’n 28 jaar en verder werd in de loop der jaren geen bijdrage meer gevraagd, wat toch wel de bedoeling van sponsoring is. De huidige sponsorcommissie was aan het inventariseren en kwam tot de slotsom dat dit bord dan ook weg moest. Het leverde niet meer op, maar het bord nam wel ruimte in.

Maar hoezo geen Feyenoord-sponsorbord bij Olympia’28? In Hasselt en bij Olympia’28 bleken echter voldoende Feyenoord-supporters te zijn om iets nieuws op te zetten. Een aantal Olympianen nam het initiatief om een splinternieuw reclamebord te laten maken om zo ook Olympia’28 weer financieel te steunen. Binnen de kortste keren waren zo’n zestig Feyenoord-supporters bereid om dit te realiseren met een financiële bijdrage. De opbrengst was boven verwachting en voldoende om het reclamebord voor een aantal jaren te laten hangen.

Bert Jan Bos maakte de app-groep ‘Feyenoord bord Olympia’28’ aan om iedereen op de hoogte te houden van het verdere verloop. ‘Supreme Reclame’ uit Hasselt kreeg de opdracht om een mooi bord te ontwerpen en het resultaat mag er. Links van het Feyenoord-logo de skyline van Rotterdam en rechts die van Hasselt. Zaterdag mochten de donateurs bij het bord op de foto. Velen konden echter niet aanwezig zijn in verband met andere verplichtingen.

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh