Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Duo Sempre Insieme speelt in bibliotheek Hasselt

Algemeen

HASSELT - Het duo Sempre Insieme speelt op zaterdagmiddag 6 november van 16.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek in Hasselt. Dan zijn liederen onder andere van Francis Poulenc, Kurt Weill en Hugo Wolf te horen.

“Sempre Insieme is een jong, dynamisch duo bestaande uit sopraan Anneloes Kriek en accordeonist Ilse Kok. Ze leerden elkaar kennen in september 2019 op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en besloten al snel hun krachten te bundelen”, aldus de organisatie. 

“De veelzijdigheid van de accordeon en de expressiviteit van de menselijke stem maken van dit duo een ijzersterke combinatie. Zij verkennen de wereld van de klassieke muziek, maar durven daar ook buiten te treden. Zo is er een eigen voorstelling in de maak die maatschappelijk relevante thema’s verbindt met hun veelzijdige repertoire.”
Het repertoire bestaat uit onder andere aria’s van Mozart, liederen van Poulenc, Weill en Wolf, maar ook eigen composities en improvisaties met een theatraal randje.

Het duo speelde eerder tijdens een van de ArtEZ livestreamconcerten en nam deel aan de ArtEZ Chamber Music Sessions. “Ondertussen hebben zij al meerdere malen concerten buiten de muren van het conservatorium gegeven, die door het publiek enthousiast werden ontvangen.”

Op 6 november is Sempre Insieme te zien bij het SCAB-concert in de bibliotheek van Hasselt. De toegang is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.
“De twee enthousiaste meiden zeggen dat zij er zin in hebben, na maanden van verplichte rust in optredens en hopen u zaterdag 6 november te zien”, nodigt SCAB uit. Meer over het duo Sempre Insieme is te vinden op facebook.com/duosempreinsieme.

Enrico Kolk