Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Informatieavond over begeleid zelfstandig wonen voor jongeren

Algemeen

GENEMUIDEN – De plannen voor appartementen voor jongens/meisjes die begeleid zelfstandig willen wonen in Genemuiden krijgen vorm. Inmiddels zijn er 10 belangstellenden voor dit initiatief. En er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Daarvoor is er binnenkort een informatieavond.

De toekomstige bewoners van de appartementen kunnen hun eigen voordeur beheren, maar hebben begeleiding nodig bij het aanbrengen van structuur of hulp bij praktische zaken. Overdag hebben zij dagbesteding of werk en ontvangen zij een inkomen. 

“Heeft u een zoon of dochter of ben jij een jongen/meisje met autisme/niet aangeboren hersenletsel en zoekt u of zoek jij voor de nabije toekomst een mogelijkheid begeleid zelfstandig wonen met een protestants-christelijke levensovertuiging?”, vraagt de organisatie.

Personen die aan die criteria voldoen, zijn van harte welkom op de informatieavond op 18 november om 20.00 uur in ‘t Olde Staduus.  

“Op deze avond willen wij u informeren over de plannen van het ouderinitiatief in samenwerking met de vereniging Op weg met de ander en kunt u kennismaken met het toekomstige bestuur”, legt de organisatie uit. “Er is volop gelegenheid om uw wensen/ideeën met hen bespreken.”

Mensen zijn van harte welkom vanaf 19.45 uur. De avond duurt tot 21.30 uur. Opgeven kan via de website van de stichting: opwegmetdeander.nl/informatieavond-wonen/.

De plannen worden ‘binnenkort werkelijkheid’, aldus de organisatie.

Enrico Kolk