Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden wint Gulden Gids Award

Sport

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft met de nieuwste presentatiegids de Gulden Gids Award binnengesleept. Het is de derde keer dat de club deze prijs heeft gewonnen. Eerder gebeurde dat in 2007 en 2016.

De Gulden Gids Award is een initiatief van de Belangenorganisatie Amateurverenigingen (BAV). Elk jaar worden de beste presentatiegids beloond met de Gulden Gids Award. Naast de Award ontvangt de winnaar ook een cheque van 250 euro en een BAV Derbystar-bal. 

De jury beschreef de inzending van Sportclub Genemuiden als een ‘kloeke gids’. “Zo kun je ieder jaar de bijdrage van Sportclub Genemuiden wel noemen. Ook nu is men er weer in geslaagd de club in zijn geledingen op een professionele manier te presenteren. Onder het motto ‘Knallen als vanouds’ wordt niet alleen de hoop uitgesproken dat na twee gemankeerde voetbaljaargangen de rem er weer af mag en men weer los kan gaan. Er zijn ook verhalen waarin sterren van weleer herinneringen ophalen”, zo meldt de jury. “Er is ook oog voor de sterren van de toekomst, getuige het verslag van de belevenissen van de “kabouters” aan wie de fijne kneepjes van het spel worden bijgebracht. Voor de fijnproevers is er een kwartetspel toegevoegd waarin namen en gebeurtenissen uit heden en verleden worden opgevoerd. Voor wie wil een ideale gelegenheid om in de geschiedenis van de club te duiken.”

De jury was lovend over het artikel ‘Altijd het haasje’. “Een verhaal dat er echt uitsprong staat onder het kopje ‘educatief’. Het vertelt van een jongen die graag wil voetballen maar wordt gepest en buitengesloten. Een probleem dat overal voorkomt waar mensen samen werken of in dit geval sporten. Vaak wordt er weggekeken of wordt het gebagatelliseerd. Hier wordt het echter aan de hand van een (naar ik aanneem fictief) voorbeeld beschreven, met een oproep om, als je dit overkomt, hier niet mee te blijven lopen maar contact te zoeken met de vertrouwenspersoon van je vereniging. Een zeer waardevolle toevoeging aan deze fraaie gids”, staat te lezen in het juryrapport.

De winst van de Gulden Gids Award is een mooi succes voor Helmich Lubberts. Hij heeft al jaren de regie in handen, stopt er veel energie in, en heeft samen met het redactieteam, Comceptum en drukkerij Zalsman een mooie presentatiegids afgeleverd van maar liefst 136 pagina’s. Achter Sportclub Genemuiden eindigde WZC Wapenveld als tweede. De gids van VV Rijsoord is beloond met de derde plaats.

Gerard Meijeringh