Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Diederik Hoekman trekt de lijst van PvdA voor de gemeenteraad

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Diederik Hoekman uit Zwartsluis is in maart de lijsttrekker voor de PvdA. Hoekman (42) werd op een goedbezochte ledenvergadering unaniem gekozen als aanvoerder van de nieuwe lijst. 

“De inwoner van Zwartsluis, werkzaam bij Sweco, mag met recht een Zwartewaterlander worden genoemd, hij heeft ook in Hasselt en Genemuiden een deel van zijn jeugd doorgebracht”, schrijft de partij in een persbericht.

“Belangrijker nog is dat Diederik zijn sporen in het maatschappelijk leven al ruim heeft verdiend. Zo was hij één van de voortrekkers bij het project Buurkracht Barsbeek, waarin hij samen met een aantal buurtgenoten een voorbeeldproject heeft vormgegeven, bedoeld om duidelijk te maken hoe woningen verduurzaamd kunnen worden zonder dat dit de eigenaar voor onoverkomelijke uitgaven plaatst”, aldus wethouder Harrie Rietman. Daarnaast is Hoekman actief binnen DESZ, waar hij de training van een jeugdelftal voor zijn rekening neemt. Ook is hij ambassadeur van het glasvezelproject dat er voor zorgt dat nu de kernen van de gemeente op razendsnel internet worden aangesloten.

Op de tweede plaats van de kandidatenlijst Klaas Eenkhoorn, al een aantal periodes zittend raadslid. “Voor Klaas betekent raadslid zijn dat je in de eerste plaats een volksvertegenwoordiger bent. Hij beschikt dan ook over een groot netwerk in met name Hasselt en Genemuiden.”

De partij heeft op de derde plaats een nieuw gezicht. Ze is ook de eerste vrouw op de lijst: Janice van de Wetering (20).

Janice is in het dagelijks leven rij-instructeur en komt uit Genemuiden. Wethouder Harrie Rietman: “Janice heeft het progressieve gedachtegoed niet van een vreemde, ze stamt af van Jan Bonthuis, die tussen 1935 en 1965 maar liefst drie decennia lang voor de SDAP en de PvdA deel uitmaakte van de Genemuider gemeenteraad en door een ieder bijzonder werd gewaardeerd en gerespecteerd. Betere referenties kun je eigenlijk niet meenemen bij je entree in de plaatselijke politiek.”

Astrid Dijkstra, nu fractievoorzitter, wil niet terug in de raad. “Wel blijft ze, met al haar kennis en ervaring, beschikbaar om de nieuwe fractie met raad en daad terzijde te staan. De PvdA is trots op deze lijst, die ervaring afwisselt met een aantal frisse nieuwkomers.”

Enrico Kolk