Een viswedstrijd bij de school
Een viswedstrijd bij de school Foto: Aangeleverd

CBS Mastenbroek houdt open huis

Algemeen

MASTENBROEK - CBS Mastenbroek houdt op donderdag 18 november van 8.30 tot 12.30 uur een open huis. De school wil op deze ochtend graag in contact komen met ouders van kinderen uit Mastenbroek en omgeving die hun kind eventueel naar CBS Mastenbroek willen laten gaan.  

“We houden ons aan de maatregelen op de coronabesmettingen te voorkomen. U krijgt dan daarom een rondleiding langs de groepen. U kunt niet een hele les volgen, maar u krijgt wel een goede indruk van de school”, kondigt de school aan.

CBS Mastenbroek is een christelijke basisschool en geeft onderwijs aan ongeveer 30 kinderen. De kinderen komen uit Mastenbroek en omliggende plaatsen. De kinderen zijn verdeeld over twee groepen. “Wij willen een veilige omgeving bieden waar elk kind wordt uitgedaagd om zo veel mogelijk te ontdekken en te leren. Onze kinderen floreren vooral door de persoonlijke aandacht.”

Tijdens de open lesochtend krijgen bezoekers een indruk van hoe de leerkrachten onderwijs geven aan de kinderen. “We verwerken de leerstof van de hoofdvakken (rekenen, taal en begrijpend lezen) voornamelijk digitaal. Elke leerling vanaf groep 3 heeft een Chromebook. We zorgen voor een actueel onderwijsaanbod. Dit schooljaar verdiepen we ons in de leerlijnen van rekenen om nog beter te kunnen aansluiten op het niveau van de leerlingen.”

 
Bij CBS Mastenbroek kijken de kinderen naar elkaar om, ze leren om zorg te hebben voor elkaar, aldus de school. “De oudere kinderen helpen de jongere kinderen.” Ook zijn er actieve ouders. “Zodat veel uitstapjes of activiteiten toch op onze kleine school mogelijk zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de koningsspelen, een viswedstrijd en deelname aan culturele voorstellingen mogelijk.”

De school staat op het kruispunt van de route Genemuiden-Zwolle en Kampen-Hasselt. “Bent u nieuwsgierig? Kom gerust kijken. Koffie en thee staat klaar”, klinkt de uitnodiging. Voor meer informatie kunnen mensen terecht op de website: www.cbsmastenbroek.nl. Het adres van de school is Kerkwetering 2, Mastenbroek.

Enrico Kolk