Het duo.
Het duo. Foto: Aangeleverd

‘Klassiek op zaterdagmiddag’ weer van start

Algemeen

HASSELT - SCAB Hasselt ging zaterdag in de bibliotheek van Hasselt weer van start gegaan met ‘Klassiek op de zaterdagmiddag’. Het duo Sempre Insieme (Ilse Kok; accordeon en Anneloes Kok; zangeres) verzorgde dat. 

De twee studenten aan het ArtEZ conservatorium lieten de middag slagen. “Al bij het horen van de eerste maten van het eerste lied ‘Complainte de la Seine’ van Kurt Weil kon je vermoeden dat deze middag zou gaan slagen”, volgens SCAB. “De combinatie van accordeon en zang bleek verassend ijzersterk. Maar vooral de passie en liefde waarmee werd gemusiceerd bracht het publiek in vervoering. Zoals bij het lied ‘Youkalis’ ook van Weill, wisten de muzikanten daarbij geholpen door de expressie van zangeres Anneloes Kriek de emotie en spanning volledig over te brengen op het publiek. Maar ook de andere acht liederen van onder andere Mozart, Poulenc en een eigen compositie van Ilse Kok werden prachtig uitgevoerd. In het lied ‘Chiquilin de Bachin’ van Astor Piazzolla kon de accordeoniste haar muzikaliteit en techniek met zichtbaar plezier helemaal uitleven.”

Het duo kreeg na afloop een staande ovatie van het in de bibliotheek aanwezige publiek. “Terecht”, vindt SCAB. “En dat voor twee jonge ambitieuze meiden die in 2022 hopen voor hun bachelor te slagen. En wie er niet was? Die heeft echt wat gemist.”

Enrico Kolk