Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Toekomstige brugklassers nemen kijkje op Agnieten College

Algemeen

ZWARTSLUIS – Achtstegroepers konden woensdagmiddag kennismaken met het Agnieten College in Zwartsluis. Onder de noemer #AgnietenExperience waren de leerlingen welkom in het schoolgebouw.

Welke middelbare school past het best bij mij?’ “Dat is een vraag die veel achtstegroepers zichzelf op dit moment stellen. Hoe voelt het om daar rond te lopen? Hoe is het om daar te zijn? Om een antwoord te krijgen op die vragen, bieden verschillende voortgezet onderwijsscholen uit de omgeving de basisschoolleerlingen een kans om zich hierop te oriënteren”, legt de school uit.

Het Agnieten College in Zwartsluis wilde hen op een leuke, maar vooral ontspannen manier kennis te maken met de school tijdens de #AgnietenExperience. Een voorproefje, een ervaring en een beleving van de middelbare school. 

De #AgnietenExperience stond in het teken van het ontdekken van de school door middel van allerlei activiteiten. Rennen over een meterslange, opblaasbare stormbaan in de gymzaal. Al lasergamend op zoek in lokalen naar een globe, een schoolboek, een ridderhelm of een vlag van een land om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Ondertussen hielp deze zoektocht ze ook om alvast bekend te worden met de indeling van het schoolgebouw.

Een fotopuzzeltocht over de eerste verdieping stelde de leerlingen allerhande vragen over cultuur en wetenschap. Wie lukte het om de meeste vragen te beantwoorden en zo de puzzel op te lossen?

Met een suikerspin of popcorn pauzeren in de aula en ondertussen op de foto in de photobooth. Na afloop kregen de achtstegroepers een foto mee naar huis als aandenken aan deze gezellige middag.

Ouders en/of verzorgers kregen op de aansluitende informatieavond voorlichting over het voortgezet onderwijs dat aangeboden wordt op het de school in Zwartsluis. 

Het team kijkt terug op een ontzettend gezellige #AgnietenExperience. “We willen alle kinderen die het Agnieten College deze middag bezochten heel veel succes wensen met hun schoolkeuze.”

Enrico Kolk