Afbeelding
Foto: Joke Veldman

Doktersassistente neemt afscheid na meer dan 30 jaar

Algemeen

(door Joke Veldman)
GENEMUIDEN - Voor doktersassistente Marjan van Rossum is het vandaag de laatste werkdag. Na 30,5 jaar gaat ze ‘ons’ verlaten. In 1991 kwam ze werken bij dokter Broere aan de Jan van Nassaustraat. Dat was de tijd van het grote afsprakenboek en patiëntenkaarten in de ‘groene kaartenbak’. Achter de grote houten balie met klapluik stond ze altijd opgewekt mensen te begroeten met ‘goedemorgen’.

Meestal werd het wel even een kort babbeltje want ze kende ‘haar’ patiënten heel goed. Ze had ook oprechte interesse in hen. Was iemand soms zenuwachtig, dan wist ze dat meestal wel even te temperen met “oh joh, het komt vast goed hoor.” Ze was altijd spontaan en hartelijk. Een goede ontvangst, want mensen wisten nooit hoe het bij de dokter zou gaan natuurlijk.

Na 12,5 jaar is dokter Broere ziek geworden en in ongeveer februari of maart 2004 is hij er toen mee opgehouden. Een tijdje daarna kwam dokter Valken een tijdje waarnemen en in het najaar van 2006 kwam dokter Maas als huisarts.

In september 2007 zijn ze verhuisd naar Medisch Centrum de Steenpoort aan de Julianastraat en daar zit iedereen nu tesamen, alle artsen en assistentes. En zo ging Marjan van de kaartenbak naar de computers. En van een kleine wachtkamer met ‘eigen’ patiënten naar een grote wachtkamer met allemaal ‘vreemde’ patiënten. (Inmiddels zijn ook dat natuurlijk geen vreemde meer. na zoveel jaren)

Ja natuurlijk de tijden veranderen en mensen gaan daarin gewoon mee. Maar Marjan had altijd met ‘haar’ patiënten een bijzondere band en bij sommige zal dat ook zeker zo blijven. “Wij gaan haar missen, en zij gaat de contacten missen, dat is een ding wat zeker is.” Maar ondanks alle goede gesprekken gaat ze nu toch echt vertrekken.

Donderdagavond heeft ze nog een gezellige afscheidsavond met haar collega’s. “Maar daar ga ik natuurlijk niets over zeggen, dat is nog een verrassing wat daar gaat gebeuren.”

Bekijk hier meer foto’s: Joke Onderneemt.

Enrico Kolk