Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tamme Spoelstra opnieuw lijsttrekker van de ChristenUnie

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Tamme Spoelstra trekt volgend jaar opnieuw de lijst van de ChristenUnie bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij is unaniem door de leden gekozen als lijsttrekker. “De ervaren fractievoorzitter wil zich opnieuw inzetten voor de samenleving van Zwartewaterland”, aldus de partij.

Op nummer twee van de lijst is Alberdine Kijk in de Vegte-Floor uit Genemuiden. “Ze denkt al vier jaar mee in de steunfractie en geeft les aan de Pieter Zandt in Staphorst”, schrijft de partij in een persbericht. 

Marc Ooms en Jan de Velde, die nu ook al in de raad zitten, staan op plek drie en vier. Zij worden gevolgd door Bernhard Aalbers (op plek vijf) en Anita Eenkhoorn-van Dalfsen (op plek zes).

Die laatste twee maken al geruime tijd deel uit van de steunfractie. “Bernhard werkt bij Countus en heeft kennis van financiën en de agrarische sector. Anita zet zich in voor Stichting Gave en heeft expertise op het gebied van het sociaal domein”, deelt de partij mee. De top-zeven wordt afgesloten met Jan van der Poel. “Hij neemt ervaring mee uit het onderwijs en ook als vrijwillige brandweerman van het korps in Hasselt.”

Bestuursvoorzitter Klaes- Maarten van der Stege: “De ChristenUnie Zwartewaterland heeft de afgelopen vier jaar een periode gekend met een sterke fractie. Wij zijn een partij die graag kennis en ervaring combineert met fris en nieuw enthousiasme. Wij hebben met zorg de afgelopen periode nagedacht over onze top-zeven. Wij dragen deze mensen met trots en vertrouwen voor onder leiding van Tamme Spoelstra.” 

Van der Stege ziet een ‘deskundig en betrokken team’ dat actief is in de haarvaten van de lokale samenleving. “Ze weten het christelijk-sociaal geluid vorm te geven met woord en daad ten behoeve van alle inwoners van Zwartewaterland.”

Tijdens de ledenvergadering zijn ook de speerpunten van de ChristenUnie gepresenteerd. Dat zijn klimaat en duurzaamheid, zorgdragen voor elkaar, recreatie, wonen, veiligheid, sport en cultuur en een solide begroting. “De komende weken worden deze speerpunten verder uitgewerkt tot een verkiezingsprogramma”, kondigt de partij aan.

“Benieuwd naar onze plannen en de uitwerking daarvan? Houd onze website en social media in de gaten”, is de oproep van de ChristenUnie.

Enrico Kolk