De tijdelijke Tweede Kamer
De tijdelijke Tweede Kamer Foto: Tweede Kamer

Uitje naar Tweede Kamer afgelast

Algemeen

DEN HAAG - Leerlingen van de Eben-Haëzerschool uit Genemuiden zouden gisteren op bezoek gaan in de Tweede Kamer en daar deelnemen aan het Kindervragenuur. De coronamaatregelen staken daar een stokje voor.

Leerlingen van de school mochten in eerste instantie een vraag stellen aan demissionair minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Tijdens het Kindervragenuur voelen kinderen van de verschillende basisscholen bewindspersonen aan de tand over onderwerpen die hen bezig houden. De Nederlandse democratie, dierenwelzijn, landbouw, milieu en onderwijs zouden deze keer aan bod komen. Uit alle inzendingen zijn vijf vragen geselecteerd.
“Wat gaat er de komende jaren veranderen in de landbouw?”, is de vraag van de Genemuider leerlingen aan de minister. Die vraag is geselecteerd en daarom hadden de kinderen uit Genemuiden naar de Tweede Kamer gemogen.

Afgelopen maandag kwam het bericht dat de kinderen toch niet welkom zijn. “In overleg met de geselecteerde scholen wordt een nieuwe datum bepaald”, laat de Tweede Kamer weten.

Enrico Kolk