Afbeelding
Beeld: Gemeente Zwartewaterland

Omwonenden zetten kanttekeningen bij plan Bodewes

Algemeen

HASSELT - Omwonenden zijn niet allemaal blij met de plannen van de gemeente voor het voormalige Bodewesterrein. Al in 2018 lagen daarvoor plannen op tafel, die na ruim drie jaar weer op tafel liggen.

Vrij onverwachts, deelt inspreker Ynze Kliphuis vorige week donderdagavond mee tijdens een vergadering van de gemeenteraad. “We zijn overvallen door de reactienota die we vorige week kregen en dat er vanavond al een bijeenkomst is. Want onze zienswijze van mei 2018, dus dat is drieënhalf jaar geleden.”

Hij spreekt namens zijn schoonmoeder in, die het belang van een extra parallelweg die ook naar het centrum loopt, niet ziet. Ook is de weg niet berekend op groot en zwaar verkeer, luidt de mededeling.

Sandra Voerman, namens bewoners van de Van Nahuysweg, verbaast zich erover dat er geen recentere verkeerscijfers zijn opgenomen. Die stammen uit 2017. Ook stelt de gemeente dat het hoogseizoen twee maanden duurt, terwijl dat volgens Voerman zes maanden is. En de hoeveelheid vervoersbewegingen die dan voor haar huis langskomt, is voor haar teveel.

Ook de raad ging gisteravond nog niet meteen akkoord.

Enrico Kolk