Afbeelding
Foto: collectie Albert Greveling

Uit de oude fotodoos: feest op de uiterwaarden

Algemeen

ZWARTSLUIS - Terwijl hij aan het zoeken was in zijn fotocollectie, kwam Albert Greveling een oude, bijzondere foto tegen. “Feest op de uiterwaarden”, zegt hij.

Nu er onlangs een nieuw fietspad is aangelegd langs de N331, roept de foto vragen op bij Greveling. “Als het een fietspad is, wat doen we dan met de auto’s van schaatsrijders?” Hij vroeg dat ook na en kreeg als antwoord: ‘dat gaan we gedogen’.

“Ik schaats niet, maar rij er wel graag met de auto langs. Vroeger kon je dan op de stroken langs de dijk de auto stilzetten. Dat kan nu niet meer, want de stroken zijn weggehaald”, zegt Greveling. “Maar als ze er een fietspad van maken, dan moet je daarvoor dus de wet gaan overtreden.”

En dat zint hem niet. “Vroeger was het een parallelweg, nu wordt erover gesproken dat het een fietspad is. Maar je kon er altijd nog met de auto komen. Misschien worden er nog wat mensen wakker.”

Op de foto (het jaartal is onbekend) is nog wel duidelijk de ruimte voor de auto’s te zien. “Het is één lange rij auto’s, half in de berm. Gelukkig is het nieuwe fietspad nu iets verbreed, alles is klaar voor een nieuw schaatsfeest”, aldus Greveling. Wie weet, komt het deze winter nog zover.

Enrico Kolk