Afbeelding
Stockfoto

Jean Paul Hooikammer breekt Olympia’28

HASSELT - Olympia’28 verloor zaterdag met 5-1 van Rouveen, maar cijfers zeggen niet alles. Eigenlijk was het krachtsverschil niet eens zo ontzettend groot, maar bij Rouveen speelt Jean-Paul Hooikammer. Hij maakte het verschil met vier treffers en een assist.

Rouveen was vooral een stuk efficiënter dan Olympia. De bezoekers uit Hasselt kregen in de beginfase enkele kansen om de score te openen, maar Brian Snijder verzuimde om de score te openen.

Na een sterke beginfase van de bezoekers, nam Rouveen de regie over. De ploeg maakte voetballend een goede indruk in deze fase en had in de 21ste minuut pech. Alex Esselbrugge raakte de paal. Vlak daarna had Dylan Bisschop van Rouveen de bal voor het inschieten, maar hij schrok, waardoor de kans in rook opging. Een compact spelend Olympia bleef gevaarlijk in de counter. ,

In de 28ste minuut kwam Rouveen op 1-0. Na een uitstekende pass van Ruud Veerman schoot Hooikammer fraai raak. In het laatste kwartier voor rust was Olympia de betere ploeg. Dat leidde tot enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Rouveen, maar steeds was het net niet. Zo brak Brian Snijder door, maar in plaats van zelf te schieten legde hij af op Ruben Willems, waardoor een tegenstander kon herstellen. Drie minuten later stoomde Snijder weer op en ging hij tegen het gras, maar de arbiter liet doorspelen.

Even later kwam Rouveen op 2-0. Uit een strakke voorzet kopte Hooikammer raak in de 39ste minuut. Olympia kreeg daarna nog wel loon naar werken. Ruben Willems kopte de bal door, waarna Stan Roosken de bal met het hoofd doeltreffend verlengde.

Na rust hanteerde Rouveen een geheel andere speelstijl. De ploeg trok zich terug en koos als het kon voor de lange bal. Dat leverde al snel resultaat op. De geheel vrijstaande Hooikammer werd aangespeeld. Hij ging op het doel af en schoot raak. Olympia-trainer Hans Roeland bracht daarna Bertus Finke binnen de lijnen, maar veel effect had het niet. Olympia had veel balbezit, maar kon maar niet gevaarlijk worden.

Rouveen lukte dat wel en wist in de counter nog twee keer te scoren. In de 75ste minuut legde Hooikammer de bal uitstekende terug. David Bouwmeester haalde vervolgens doeltreffend uit. In de 86ste minuut viel ook nog de 5-1. Hooikammer kreeg weer te veel ruimte. Hij stoomde op en schoot de bal geplaatst in de linkerhoek.

“In de eerste helft deden we niet veel onder voor Rouveen en stonden we goed te voetballen. Vlak voor rust maakte ik de 2-1. Die goede fase hebben we verzuimd om door te trekken, maar deze nederlaag was geflatteerd, maar die nummer negen van Rouveen speelde een geweldige wedstrijd, aldus Olympia-aanvoerder Stan Roosken.

Olympia-trainer Hans Roeland sloot zich bij de woorden van Roosken aan. “De eerste helft hebben we zeker niet verkeerd gespeeld. Dat gold ook voor de eerste tien minuten na rust. Vervolgens maken zij de 3-1 en toen was het gebeurd. Ik ben heel erg tevreden over de eerste 55 minuten.”