Begin september ging de jongdierenkeuring in Genemuiden wel door.
Begin september ging de jongdierenkeuring in Genemuiden wel door. Foto: Gerard Meijeringh

Weer streep door clubshow Zwartewaterfokkers

Sport

GENEMUIDEN - Ook dit jaar kunnen mensen niet genieten van de clubshow van de Zwartewaterfokkers in de d’Overtoom. De vereniging heeft het evenement afgelast. Dit keer vormt de vogelgriep een niet te nemen obstakel. Het evenement stond gepland voor donderdag 2 tot en met zaterdag 4 december.

Het zit de Zwartewaterfokkers de laatste jaren niet mee. Vorig jaar ging de clubshow niet door vanwege de coronamaatregelen. In 2019 was er wel een show, maar in 2018 werd de show afgelast door de vogelgriep. Dat is nu weer het geval. Daarnaast liep de organisatie ook aan tegen de anderhalvemeterregel aan.

Toch is de vogelgriep uiteraard de voornaamste oorzaak. Het showen van watervogels en kippen is momenteel niet toegestaan. Het tentoonstellen van kleindieren als konijnen en cavia’s mag wel. “Maar we hebben altijd heel veel kippen bij onze show. Dat is het grootste gros”, aldus secretaris Herman Bruins van de Zwartewaterfokkers. 

De afgelasting is een fikse streep door de rekening voor de vereniging uit Genemuiden. “Onze eigen show is voor onze leden het hoogtepunt van het seizoen. Het is altijd gezellig, maar helaas kan het niet. Het is vervelend, maar we hebben ons erbij neer te leggen. Vorig jaar is onze show ook niet doorgegaan, maar dat heeft ons toen geen leden gekost. Maar de vogelgriep is niet goed voor de toekomst van onze sport. Bij de trek van de watervogels gaat het steeds verkeerd. Begin september hadden we nog en prachtige show in de manege van de Zwartewaterruiters. Dat kon toen nog. We hadden er vertrouwen in dat onze clubshow dit jaar door kon gaan. Dan is dit toch weer een fikse tegenvaller”, besluit Bruins.

Gerard Meijeringh