Afbeelding
Aangeleverd

Gemeentepolis voor inwoners met laag inkomen en weinig vermogen

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Inwoners van Zwartewaterland met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen gebruik maken van de Gemeentepolis. De gemeente biedt deze collectieve zorgverzekering aan voor een voordelig tarief. De Gemeentepolis moet uiterlijk 31 december zijn aangevraagd. 

De gemeente Zwartewaterland heeft een collectieve zorgverzekering afgesloten bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Deze bestaat uit de basisverzekering en één van de drie aanvullende pakketten. Met de Gemeentepolis zijn inwoners van Zwartewaterland met een laag inkomen goed verzekerd voor zorgkosten.

Mensen kunnen zelf een pakket kiezen dat het beste bij hen past”, legt de gemeente uit. “De Gemeentepolis heeft grote voordelen: De gemeente betaalt mee aan de zorgverzekering; Er zijn ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdragen Wmo; Zilveren Kruis accepteert iedereen, zonder medische keuring.”

Mensen komen in aanmerking voor de Gemeentepolis als zij inwoners van de gemeente Zwartewaterland en 18 jaar of ouder zijn. Ook moeten zij een (gezamenlijk) inkomen hebben dat niet hoger is dan 120 procent van de voor hen geldende bijstandsnorm, een (gezamenlijk) vermogen hebben dat niet hoger is dan de voor hen vastgestelde vermogensgrens, geen student zijn (voortgezet onderwijs/mbo/HBO/WO) en geen betalingsachterstand hebben bij hun huidige zorgverzekeraar.

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Op www.gezondverzekerd.nl/zwartewaterland staan per verzekeringspakket de voordelen en kosten omschreven.

Enrico Kolk