Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kerst-Natuurvaartochten in De Weerribben

Algemeen

REGIO – Buitencentrum Weerribben organiseert dit jaar Kerst-Natuurvaartochten in De Weerribben. “Het riet begint weer goudgeel te kleuren, een prachtige natuurtocht met overdekte platbodem rondvaartboot, dwars door het moerasgebied en eindeloze rietvelden”, luidt de aankondiging.

Vanaf Bezoekerscentrum de Weerribben gaan mensen de natuur in. “Waar u zich alleen op de wereld waant. Omdat de rietoogst ook al half december start is het in Nationaal park Weerribben-Wieden tijdens de Kerst één oase van rust.”

De boot is wind en waterdicht en ook verwarmd als het koud is. “Daar hoeft u het dus niet om te laten! Kom gewoon genieten van deze mooie kerstrondvaart”, is de uitnodiging. Er geldt wel een beperkt aantal zitplaatsen in verband met de coronamaatregelen.

De rondvaarten vinden plaats op vrijdag 24, maandag 27, dinsdag 28, woensdag 29, donderdag 30 en vrijdag 31 december. Ook kunnen mensen meevaren op dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 januari. De vertrektijd is om 13.00 en bij voldoende deelname ook om 14.30 uur. De tocht duurt anderhalf uur.

De kosten zijn 15 euro per persoon voor volwassenen en kinderen van 1 tot en met 4 jaar betalen 7,50 euro. Aanmelden kan telefonisch bij Bezoekerscentrum de Weerribben via 06-53784651. Het vertrekpunt is ook het bezoekerscentrum, Hoogeweg 27 in Ossenzijl.

Enrico Kolk