Afbeelding
Foto: EO

Rail Away komt met beelden uit de regio

Algemeen

REGIO - De aflevering van Rail Away die de EO op donderdag 30 december om 20.05 uur uitzendt, laat de spoorlijn Zwolle-Deventer-Zutphen zien. De aflevering is opgenomen in februari van dit jaar, toen het ineens begon te sneeuwen en vriezen. 

Dat was voor de makers een mooie gelegenheid om een sneeuwaflevering op te nemen in eigen land, laten ze weten. Het resultaat is een treinreis langs de IJssel, van Zwolle naar Zutphen. 

Een aflevering met de nodige sneeuw- en ijspret. De aflevering is te zien op NPO 2. “Een unieke treinreis door een volledig witte wereld van Zwolle naar Zutphen. Nederland in de sneeuw”, kondigt de EO aan in het blad Visie.

Het EO-programma Rail Away bestaat dit jaar 25 jaar. In de kerstperiode komt Rail Away met vijf nieuwe afleveringen, waaronder dus de winterse uitzending. Het nieuwe seizoen van Rail Away begint maandag 27 december.

Doorgaans zendt het programma beelden uit van buitenlandse treinreizen, maar voor deze keer worden er ook beelden vanuit Nederland uitgezonden. Overigens eindigt ‘de reis’ van het nieuwe seizoen wel in het buitenland.

Enrico Kolk