Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Testlocatie Overtoom blijft zeker nog drie maanden

Algemeen

GENEMUIDEN - De GGD-testlocatie in d’Overtoom blijft daar in elk geval nog tot februari. Dat zei wethouder Gerrit Knol donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

In overleg met de gemeente opende de GGD op dinsdag 2 november een tijdelijke testlocatie in d’Overtoom in Genemuiden. Inwoners van Zwartewaterland met corona-gerelateerde klachten of die contact hebben gehad met iemand die corona heeft, kunnen zich hier zeven dagen per week laten testen. Deze locatie is alleen op afspraak geopend. Een testafspraak maken kan op coronatest.nl.

De pop-up testlocatie werd vorige maand geopend vanwege fors opgelopen coronacijfers in Zwartewaterland. “Om het aantal oplopende besmettingen terug te brengen, is het belangrijk dat mensen met klachten zich zo snel mogelijk laten testen”, deelt GGD-projectmanager testen Bart Goldsteen mee. “Een testlocatie dicht in de buurt vergroot de bereidheid om dit te doen. Daarom hebben we in samenspraak met de gemeente Zwartewaterland besloten om hier een pop-up testlocatie te openen.”  

Inmiddels is het aantal mensen dat positief getest wordt flink gedaald in Zwartewaterland. In de eerste week van november waren dat er 215, vorige week nog 112.

Enrico Kolk