Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Coalitie wil gratis zelftesten voor mensen met laag inkomen

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Coalitiepartijen PvdA, ChristenUnie en SGP willen dat de gemeente gratis zelftesten gaat verstrekken aan mensen met een laag inkomen. Het college ziet daarin voor de gemeente nog niet direct een rol weggelegd, maar wil er wel aandacht aan gevdn

PvdA-fractievoorzitter Astrid Dijkstra merkt donderdagavond in de raadsvergadering op dat zelftesten ‘steeds belangrijker’ worden. “Als de uitslag negatief is, dan kunnen mensen weer meedoen in de maatschappij. En op het eerste oog zijn ze, als ze niet uitverkocht zijn, niet duur. Maar de kosten kunnen hard oplopen”, stelt ze.

“Dat kan voor sommige mensen reden zijn om niet of minder te testen en dat is wat we in ieder geval niet willen.” Voor mensen die gebruikmaken van de voedselbank zijn al testen beschikbaar. Maar Dijkstra ziet, met de twee christelijke coalitiepartijen in het kielzog, vooral ook heil in het gratis beschikbaar stellen van zelftesten voor inwoners met een laag inkomen. “Niet te bureaucratisch”, waarschuwt ze. “De meeste mensen zullen er geen misbruik van maken.”

Lees het hele verhaal aanstaande woensdag in De Stadskoerier Extra. Nog geen lid? Mis niks, lees alles en teken hier voor het lidmaatschap.

Enrico Kolk